Motionscykelklubben Himmerland > Medlem > Udlandsture > Klubtur til udlandet 1.-5. juni 2011 > Sognefjorden

Sognefjorden

Den inderste del af Sognefjorden er et af de smukkeste steder i Norge. Cyklingen kommer til at foregå mellem 0 og 1300 m.o.h.

Hver dag vil have en grundrute, som kan gennemføres af alle klubbens medlemmer med den rette gearing. Der er planlagt et antal blå og lilla afstikkere hver dag, så der bliver udfordringer til alle. Første og tredje dag kan grønt hold evt. køre en del af ruten i bussen. Ruterne giver i et vist omfang mulighed for at holdene kan mødes i løbet af dagen.

Se kortskitse af ruterne ved Sognefjorden.

Torsdag den 2. juni 2011:
Morgenmad i Geilo. Over fjeldet ved Geiterygghytta og ned gennem Aurlandsdalen. Herfra køres ad den gamle bjergvej (se højdeprofil) til Lærdalsøyri.

Fredag den 3. juni 2011:
Rundt om Lustrafjorden. Grundruten ligger mellem 0 og 300 m.o.h., men blå og lilla afstikkere giver mulighed for mere bjergkørsel. Vi skal krydse både Sognefjorden og Lustrafjorden med færge. Vi skal også gennem flere tunneler, hvoraf de fleste er oplyste.

Lørdag den 4. juni 2011:
Ad den gamle vej op gennem Lærdalen, forbi Borgund Stavkirke til Filefjeldet og Tyinvattnet. Nedkørsel til Årdalsfjorden, som vi følger tilbage til hotellet.

 
Seværdigheder:
Først og fremmest naturen: fjordene og fjeldet. Men også idylliske bygder og nogle af Norges fineste stavkirker.
Se billeder fra området.
 

Se nærmere om vejrforholdene ved Sognefjorden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ajourført 11. januar 2011