Motionscykelklubben Himmerland > Medlem > Udlandsture > Klubtur til udlandet 1.-5. juni 2011 > Harzen

Harzen

Hyggeligt naturområde med et udbygget vejnet. Masser af bakker/stigninger, gennemgående med moderate stigningsprocenter, men enkelte stejle partier. Cyklingen kommer til at foregå mellem 200 og 800 m.o.h. (samt Brocken på 1142 m.o.h.).

Hver dag vil have ruter til grønt, blåt og lilla hold. Desuden giver det tætte vejnet mulighed for yderligere afskæringer (kort grøn) eller ekstra sorte sløjfer. Ruterne er lavet, så holdene i løbet af dagen mødes flere gange.

Se kortskitse af ruterne i Harzen.

Torsdag den 2. juni 2011:
Morgenmad i Goslar. Ruten krydser gennem den vestlige del af Harzen, bl.a. langs den opdæmmede Oker-sø ad en asfalteret cykelrute, over dagens højeste punkt Sonnenberg (800 m.o.h.) til Sankt Andreasberg og videre til hotellet. Se højdeprofil.

Fredag den 3. juni 2011:
Rundtur i den østlige del af Harzen. Vekslende mellem skov, åbent land og spændende gamle byer, bl.a. Quedlinburg med 1300 fredede bindingsværkshuse.

Lørdag den 4. juni 2011:
Rundt i den midterste del af Harzen med den klassiske tur op på Brocken (1142 m.o.h.). Langs idylliske floder og over den store dæmning ved Rappbode.

 

Seværdigheder:
Smukt naturområde med idylliske bindingsværksbyer, opdæmmede søer og udsigtspunkter.
Se billeder fra området.

 

Se nærmere om vejrforholdene i Harzen.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ajourført 10. januar 2011